Een onderzoek naar generatief servies en fabricage van keramiek. Adri Schokker en Wouter Reckman

AI-kopje

Een ander onderzoekspad dat we verkennen is het genereren van een 3D-model van een koffiekopje gebaseerd op een kopje dat met behulp van een AI, dus kunstmatige intelligentie, is gegenereerd. We gaven ruim 1000 afbeeldingen van kopjes aan een StyleGAN deep learning-netwerk. Het resultaat is een algoritme dat verschillende koffiekopjes kan genereren, gebaseerd op een aantal parameters. De volgende stap is het automatisch omzetten van de 2D-afbeelding in een 3D-model. Het filmpje laat verschillende features zien die het kopje gebruikt om een kopje te genereren. Zie deze post voor meer informatie over StyleGAN en deep learning. Het is een goede uitleg van het proces en heel goed te volgen voor wie niet zo bekend is met kunstmatige intelligentie.